Συμμετοχή Της ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ Σ.Α.Ε.Κ. Καρδίτσας Στην 9η Κλαδική Έκθεση MEDWOOD 2024

Στο περίπτερο 19Α της 9ης Διεθνούς κλαδικής έκθεσης Medwood 2024, θα συμμετάσχει η Πειραματική ΣΑΕΚ Καρδίτσας με την καινοτόμο πειραματική ειδικότητα: «Τεχνικός Παραγωγής και Συντήρησης Επίπλου και Ξυλοκατασκευών». Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 4-7 Απριλίου στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Σπάτα – Αττικής).

Η Medwood εκθέτει όλα τα νέα προϊόντα και τις νέες τάσεις αρχιτεκτονικής, σχεδιασμού και τεχνικών δόμησης με ξυλεία και τα προωθεί αποτελεσματικά σε κάθε επαγγελματία των κλάδων ξύλου και επίπλου.

Η πειραματική ειδικότητα «Τεχνικός Παραγωγής και Συντήρησης Επίπλου και Ξυλοκατασκευών» ιδρύθηκε σύμφωνα με την υπ’ Αριθμ. Κ5/104766/2021 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης & Δια Βίου Μάθησης (ΦΕΚ 3997/31-08-2021) και λειτουργεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αποκλειστικά, στην Πειραματική ΣΑΕΚ Καρδίτσας. Η παροχή Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης στο συγκεκριμένο αντικείμενο υπόσχεται στους ενδιαφερόμενους άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, σε έναν διαρκώς εξελισσόμενο και αναπτυσσόμενο κλάδο. Το άψογα σχεδιασμένο και στοχευμένο πρόγραμμα σπουδών και η μόνιμη συνεργασία με το τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (η κατάρτιση πραγματοποιείται μόνο εντός των χώρων του τμήματος) εγγυώνται την υψηλού κύρους κατάρτιση.

Η υψηλή ζήτηση σε τεχνικό προσωπικό με ειδίκευση στην τεχνολογία ξύλου, από τις επιχειρήσεις του κλάδου, επιβάλει τη λειτουργία και τέταρτης σειράς κατάρτισης το νέο έτος κατάρτισης 2024-’25.

Ευελπιστούμε, μέσω της παρούσας προβολής της ειδικότητας, οι νέοι μας να αντιληφθούν τη δυνατότητα που τους παρέχεται και να αδράξουν την ευκαιρία κατάρτισης και της άμεσης επαγγελματικής τους αποκατάστασης.