«ΑΠΟ…ΜΙΜΗΣΕΙΣ, Μεγάλοι Ζωγράφοι- -Διάσημοι Πίνακες»

Συνεχίζοντας την προσφορά του στην τοπική κοινωνία, το Δ.ΙΕΚ Καρδίτσας οργάνωσε μια ακόμη εκδήλωση που προάγει την γνώση και τον πολιτισμό.

Το απόγευμα της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου, έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης αποφοίτων της ειδικότητας ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΤΕΧΝΗ. Η έκθεση με τίτλο «ΑΠΟ…ΜΙΜΗΣΕΙΣ, Μεγάλοι Ζωγράφοι- -Διάσημοι Πίνακες», περιλαμβάνει αντιγραφές γνωστών έργων και σπουδές στον ίδιο αναγνωρίσιμο πίνακα. Η πρόοδος των καταρτιζόμενων και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους εντυπωσίασαν τους προσκεκλημένους και τους επισκέπτες.

Ο Δι/ντης Β΄θμιας Εκπαίδευσης κ. Κων. Ζαχαρής και η Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Α΄Θμιας Εκπαίδευσης κα. Μ. Καριτζιά ανταποκρίθηκαν στην πρόταση του ΙΕΚ και βεβαίωσαν ότι τα σχολεία θα εντάξουν την έκθεση στις εκπαιδευτικές τους επισκέψεις για να θαυμάσουν οι μαθητές την απόδοση πινάκων των Λύτρα, Πανταζή, Μαλέα, Γύζη, Θεόφιλου, Ζούνη αλλά και Κλίμτ, Ματίς, Βαν Γκόγκ, Ντεγκά, Καντίνσκυ μεταξύ άλλων.

Η έκθεση παρουσιάζεται στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου Πόλης Καρδίτσας και θα υποδέχεται το κοινό τα πρωινά με ξενάγηση από απόφοιτο του τμήματος και την υπεύθυνη Δράσεων του ΙΕΚ, κατόπιν συνεννόησης.